Informatie Taakie

15 januari 2021

Informatie Taakie - niet moeten maar matchen

Taakie is de digitale assistent vrijwilligerszaken, die het werven van vrijwilligers binnen onze vereniging leuker en makkelijker gaat maken.

In samenwerking met de Verenigingsondersteuning van Gemeente Tilburg mogen we Taakie dit jaar als pilotvereniging gaan gebruiken om zo ons motto "L.T.C. Bijstervelden, dat zijn we samen!" verder vorm te geven.

Voor commissies en het bestuur is het vaak een hele uitdaging om snel en eenvoudig iemand te vinden voor een taak of functie binnen de club. Taakie gaat ons hierbij helpen!

Taakie wil mogelijke vrijwilligers alleen taken aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen, leren wij de vrijwilliger steeds beter kennen. De basis van het profiel is de Taakie vrijwilligerstest. Met een korte test, die alle leden van de club per e-mail zullen ontvangen, achterhaalt Taakie op een leuke manier welk type vrijwilliger iemand is. Dit geeft een indicatie welke vrijwilligerstaken waarschijnlijk goed bij iemand zullen passen. Het invullen van de test is op vrijwillige basis, maar hoe meer leden de test invullen, hoe beter de gemaakte matches zullen zijn en hoe meer mogelijkheden we als vereniging krijgen om de taken die er liggen goed te kunnen verdelen.

Al onze leden en ouders van jeugdleden hebben de vrijwilligerstest via de mail toegestuurd gekregen. We hopen dat veel leden de test gaan invullen, want L.T.C. Bijstervelden zijn we samen en het inzetten van vrijwilligers is nodig om onze vereniging te kunnen laten draaien!

Heb jij de vrijwilligerstest NOG NIET ingevuld en wil jij deze ook graag invullen, stuur dan een mailtje naar: [email protected]

Onthoud dat het invullen van deze vrijwilligerstest je NIET meteen verplicht tot iets. Je bepaalt altijd zelf of je een bepaalde match met een Taakie accepteert of afwijst.

Wil je voordat je de test invult nog meer weten over Taakie? Bekijk dan hieronder de video met uitleg over Taakie:

Sportieve groet,

Jurgen, Marieke, Kees, Jerry en Esther